Branný viacboj kynológov Malý Lapáš Z POLYTANU SK 26.6.2011

24.08.2011 10:15

Tak toto bola akcia kde sme sa ako pretekári ocitli tak nejako neplánovane a bez akejkoľvek prípravy psovoda a psa :) Brali sme to tak, že sranda musí byť, a večer padlo rozhodnutie že ráno sa ide. Rozhodcovia preteku boli Ing. Marián Ráček a Mgr. Juraj Štaudinger ktorí spravodlivo posudzovali počas  celého preteku.

Pretek Branný viacboj kynológov - BVK - je beh so psom po trati, na ktorej sú rozmiestnené stanovištia, kde psovod a pes plnia disciplíny. Psovod je povinný zúčastniť sa každej disciplíny a tak umožniť ohodnotenie disciplíny rozhodcom, nie je možné niektorú disciplínu vynechať! Dĺžka behu psovodov je podľa vekových kategórií. Psovodovi sa od štartu po cieľ meria čas.

Víťazom sa stáva pretekár, ktorý bude mať najvyšší počet bodov. V prípade rovnosti bodov rozhodujú o víťazstve body psa dosiahnuté v disciplínach.

Disciplíny ktoré sa plnili:

·        beh 1500m

·        streľba zo vzduchovky- pes v odložení

·        hod granátom na cieľ- pes v odložení

·        preliezanie umelo vytvoreným tunelom – pretekár spoločne so psom

·        preskok cez prekážku  1m – pretekár spoločne so psom

·        kladina nízka – iba pes

·        hladké zadržanie alebo aport voľný

Všetky disciplíny zvládla moja “super dvojka“ na výbornú a jediné čo ich odsunulo na 5. miesto bola ne-kondička psovoda, ktorá sa ukázala počas behu kde stratili najväčší počet bodov. Hlavné je že sranda bola a tým pádom sa naše ciele splnili.

Víťazom Gratulujeme!

 

 

Foto v galérii.

Za väčšinu fotiek ďakujem Tonymu Šabíkovi.

Vyhľadávanie

TOPlist

free counters