IHA-Bundessieger Tulln (AT) 26.09.2010

29.09.2010 15:00

 

Máme za sebou prvú Rakúsku výstavu, teraz už môžem napísať že veľmi úspešnú. Do poslednej chvíle sme si ale neboli istý, či tam vôbec pôjdeme a či tam prídeme... Pretože ako sa hovorí Čo sa môže pokaziť, tak sa to aj pokazí“  naše autíčko sa rozhodlo v sobotu ráno že bude štrajkovať. Po strastiplnej ceste sme konečne dorazili do upršaného a ufúkaného Tullnu. Na tejto medzinárodnej výstave bolo možné vidieť okrem psov aj iné zvieratá ako vtáky, poníky mačky... aj napriek zlému počasiu tam bolo veľmi veľa ľudí a dostať sa pri kruh nebolo jednoduché.  

Holandských ovčiakov posudzoval pán Hans. W. Müller zo Švajčiarska, prezident FCI. Jeho posudzovanie každého jedinca bola dôkladné a preto aj zdĺhavé. Keď sme sa konečne dostali na rad bolo 14:15h, takto neskoro sme do kruhu ešte nešli.  Airuša nastúpila v tride šampiónov kde najskôr získala V1 CACA, následne zabojovala s dvoma fenami a dostala CACIB a čerešničku na torte BOB! Výstava bola so zadávaním titulu BUNDESSIEGER čo je vlastne u nás niečo ako NÁRODNÝ VÍŤAZ a keďže sa tento titul zadával za CACIB= BUNDESSIEGER tak  Airuša je BUNDESSIEGERIN Rakúska 2010!

Že Vám posúdi psa sám prezident FCI sa nestáva určite často, preto má pre nás tento úspech výnimočný význam a o to viac si ho ceníme.

 

Máme aj FOTO

Vyhľadávanie

TOPlist

free counters